Begović i Bournemouth ostali bez plasmana u Premier ligu
Foto - EPA

Poraz od Brentforda

Begović i Bournemouth ostali bez plasmana u Premier ligu

M. Šljivak

Asmir Begović sa Bournemouthom neće igrati Premier ligu naredne sezone.

U revanš susretu polufinala doigravanja za plasman u Premiership, Bournemouth je kao gost poražen od Brentforda sa 3:1 i uzaludna im je bila pobjeda od 1:0 u prvom susretu.

Bournemouth je odlično ušao u meč. Danjuma je u šestoj minuti zabio za 0:1, ali su potom gosti sami sebe pokopali.

U 16. minuti dosuđen je penal zbog igranja rukom. Toney je matirao Begovića za izjednačenje rezultata na 1:1.

Desetak minuta kasnije Mepham je isključen kod Bournemoutha, a u drugom poluvremenu Brentford koristi igrača više na terenu.

Oglasi

Janelt je u 50. minuti zabio za 2:1, da bi sve dileme oko pobjednika i plasmana u finale riješio Forss u 81. minuti za konačnih 3:1.

Bournemouth je tako ostao bez šanse da se vrati u Premiership, dok će se Brentford boriti za posljednje mjesto u ligi sa pobjednikom duela Swansea - Barsnley (1:0).

Podsjetimo, direktan plasman u Premiership kroz ligu ostvarili su Norwich i Watford.

Championship, doigravanje:

Brentford - Bournemouth 3:1 (0:1)

Promo

Top Komentari

kobe24
Drago mi je zbog Brentforda, zaslužili su PL definitivno
5 10
U prvoj utalmici Brentford je bio bolji tim, imali su vise prilika za gol, ali boginja srece bila je na strani Bournemouth, te je tako Bournemouth dobio tu utakmicu rezultatom 1:0, suma sumarum pravda je zadovoljena, bolji Brentford ide dalje.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi