Swansea ostvario jednu od najvećih pobjeda u historiji

Fantastična igra protiv Notts Countyja

Swansea ostvario jednu od najvećih pobjeda u historiji

Ekipa Swansea slavila je večeras jednu od najuvjerljivijih pobjeda u historiji kluba pošto je pobijedila Notts County u šesnaestini finala FA Cupa sa nevjerovatnih 8:1.

Večeras je bila noć rekorda širom Evrope, a nakon što je Marseille postigao devet golova u Kupu Francuske, Bayern šest u Kupu Njemačke, na red je došao i Swansea koji je postigao osam golova.

Sve je počelo u 18. minuti kada je Abraham pogodio za vodstvo svog tima od 1:0. Samo dvije minute kasnije prednost povećava Dyer nakon asistencije Abrahama. Do kraja prvog dijela meča domaći su postigli još dva gola i to ponovo preko Dyera i Abrahama, dok su i gosti jednom bili precizni i to preko Husina u 35. minuti.

Nastavak meča donio je potpunu bruku gostujuće ekipe koja je primila još četiri gola. U drugom poluvremenu golijadu je otvorio Naughton, da bi je u 57. minuti nastavio Routledge. Do kraja susreta u strijelace su se upisivali Carroll i James za konačnih 8:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi