Swansea se plasirao u četvrtfinale nakon 54 godine

Veliki uspjeh Labudova

Swansea se plasirao u četvrtfinale nakon 54 godine

Teme:

Fudbaleri Swanseaja su sinoć na svom Liberty Stadiumu savladali Sheffield Wednesday sa 2:0 i tako se plasirali u četvrtfinale FAKupa, prvi put nakon 54 godine.

Nakon što je u prvom duelu sa Sheffieldom bilo 0:0, Swansea je iskoristio prednost domaćeg terena i na 'popravnom ispitu' ubilježio siguran trijumf za plasman u naredni krug.

Prvo poluvrijeme donijelo je prilično dosadan fudbal bez pravih prilika, a onda je u nastavku Jordan Ayew pogodio za vodstvo Swanseaja od 1:0 u 55. minuti. Igrao se 75. minut kada je Nathan Dier udvostručio prednost domaćina i postavio konačan rezultat utakmice.

Swansea će u četvrtfinalu FA Kupa odmjeriti snage sa pobjednikom duela Tottenham - Rochdale, što će najvjerovatnije biti Spursi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi