Tadić: Imamo zrelu ekipu
FOTO: EPA

Ajax odigrao sjajno grupnu fazu lige prvaka

Tadić: Imamo zrelu ekipu

H. Zilić

Ajax je sjajno odigrao grupnu fazu Lige prvaka i sa maksimalnih 18 bodova izborio plasman u nokaut fazu.

Kopljanici su u grupi završili ispred Sportinga, Borussije i Besiktasa, a jedan od najboljih igrača tima iz Amsterdama je reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Tadić je prokomentarisao trenutne igre Ajaxa i dao jednu zanimljivu i pomalo hrabru izjavu.

"Igramo odlično i mislim da je ovo jedna od najboljih generacija Ajaxa posljednjih nekoliko godina", rekao je Tadić i dodao:

"Nezahvalno je praviti bilo kakve paralele, ali ako uporedimo sa generacijom iz 2019. godine, mislim da je ova sada zrelija sa više širine i ideja u igri. Imamo zaista odlične igrače, najbitnije mentalno jake igrače."

Podsjetimo, Ajax je 2019. godine zaustavljen u polufinalu Lige prvaka nakon nestvarnog poraza od Tottenhama u revanš utakmici u Amsterdamu gdje su gol primili u posljednjim sekundama meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti