Tadić je odbio Manchester United: "S ocem je plakao cijelu noć"
EPA

Izabrao je Southampton

Tadić je odbio Manchester United: "S ocem je plakao cijelu noć"

Malo je poznato da je Dušan Tadić prije nekoliko godina 'na stolu' imao ponudu Manchester Uniteda.

Tadić danas važi za jednog od najboljih srbijanskih fudbalera, u Ajaxu uživa zvjezdani status, no njegov put je mogao biti i drugačiji da je 2014. prihvatio ponudu s Old Trafforda.

Birao je tada Tadić između Manchester Uniteda i Southmptona, a samo donošenje odluke je bilo dramatično, što je u razgovoru za Voetbal International otkrio njegov otac Petar.

"Mogao je otići u Manchester United i Southampton. Ja sam više bio za to da ide kod Louisa van Gaala, međutim nismo se uspjeli dogovoriti, on je htio kod Ronalda Koemana u Southampton", prisjetio se stariji Tadić, pa nastavio:

"Manchester United je uvijek bio vrhunski klub. Obožavao sam Charltona, Besta, Giggsa i Scholesa, uvijek su imali vrhunske igrače. Čak i sada kad stvari idu nešto lošije, i dalje ih volim. Zato sam bio jako ljutit na Dušana, pričali smo o tome cijelu večer, ali na kraju je on rekao da će svejedno odabrati Southampton."

Dušanov prijatelj Milko Novaković je potom dodatno pojasnio kako je proteklo donošenje odluke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Manchester United se javio kada je Dušan već razgovarao sa Koemanom. On je već donio odluku. Dušan i Petar su zajedno plakali cijelu noć, a sutra je bilo završeno. Svejedno, otac je poštovao Dušanov izbor. Godinu dana kasnije je dao gol za pobjedu Southamptona u Manchesteru (1:0)."

Southampton je za Tadićev ugovor platio Twenteu 14 miliona eura, a srbijanski fudbaler se u klubu zadržao tri sezone i potom potpisao za Ajax.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi