Tahirović se nakon sjajne polusezone razišao sa NK Jedinstvo
Teška situacija u NK Jedinstvo, nije poznato ni kada će početi pripreme

"Želio sam ostati, ali moram misliti na svoju budućnost"

Tahirović se nakon sjajne polusezone razišao sa NK Jedinstvo

Samir Mlaćo

Haotična situacija i dalje vlada u NK Jedinstvo. Bišćani još uvijek nisu ni startali sa pripremama za nastavak sezone, a prema svemu sudeći to se neće desiti ni u narednim danima.

Moguće su i promjene u rukovodstvu kluba, a do tada najviše ispaštaju treneri i nogometaši. Mnogi su najavili odlazak, a jučer se u toj rubrici i zvanično našao mladi Adi Tahirović koji iza sebe imaju sjajnu polusezonu.

Tahirović je komandovao odbranom Bišćana, te osvojio simpatije trenera Jagodića i navijača, ali zbog cjelokupne situacije odlučio je napustiti Jedinstvo.

"Moram priznati da je moja želja bila da ostanem u Jedinstvu. Svi moji planovi bili su vezani za Jedinstvo i Bihać, došao sam iz Švedske šest dana prije prvobitno zakazane prozivke. Sve je počelo nekakvim odgodama, a ja sam u pauzi vrijedno radio i trenirao, te sam bio siguran da sam prvi dan po povratku mogao odigrati 120 minuta. Zahvaljujem se klubu, navijačima, trenerima na čelu sa Vladom Jagodićem kod kojeg sam stvarno mnogo napredovao i vjerujem da bi bio još bolji da u nastavku sezone", priča Tahirović za SportSport.ba.

U Jedinstvo je stigao iz Švedske, brzo se nametnuo Jagodiću i njegovim pomoćnicima, te definitivno ponio epitet jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH u prvom dijelu sezone.

"Jučer sam boravio u Bihaću kako bi završio svu potrebnu papirologiju, te sreo puno dragih ljudi. Vjerujem da će Jedinstvo krenuti naprijed, ali ja moram da mislim na sebe, odnosno svoju karijeru".

Ponuda priznaje ima, a odluku o novoj sredini će donijeti uskoro.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Do nedjelje-ponedjeljka sam u Sarajevu i do tada ću donijeti o novom klubu. Ponuda ima, ali ne žurim, želim da dobro razmislim i donesem pravu odluku. Ne znam da li će to BiH ili inostranstvo, no gdje god da odem želim da igram i uvjeren sam da ću imati zapaženu ulogu u novoj sredini", dodao je 20-godišnjak za SportSport.ba.

Tahirović je ove polusezone za Jedinstvo odigrao 14 od 15 utakmica, a dodao je i par nastupa u prijateljskim susretima. Iako ima tek 20 godina, svojom smirenošću i igri i borbenošću definitivno je pokazao da je nogometaš za mnogo veće domete.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Zalosno sta rade od ovoga kluba,neke ljude treba potjerati da bi pokrenuli novi projekat i onda ce biti i investicija,svaki normalan covjek koji ima pare bjezi od lopova.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi