Tahith Chong pravi iznenađujući transfer, menadžeri već u Njemačkoj?

Interes se ne krije

Tahith Chong pravi iznenađujući transfer, menadžeri već u Njemačkoj?

Dugo se vjerovalo da će Tahith Chong, talentovani krilni fudbaler Manchester Uniteda, u potrazi za pravom minutažom "za sva vremena" napustiti Old Trafford.

Čak su se početkom godine mogle pročitati špekulacije da je Inter dogovorio Chongov dolazak, ali je onda u martu 20-godišnji ofanzivac ipak potpisao novi ugovor sa Manchester Unitedom.

Produžio je Chong saradnju sa Crvenim đavolima do 2022. godine, ali će čini se ipak minutažu potražiti na drugom mjestu.

Danas su se pojavile informacije da su Chongovi predstavnici već u Njemačkoj, u Bremenu, i da dogovoraju njegov transfer u Werder.

Tim iz Bremena želi Chonga dovesti na jednogodišnju posudbu i vjerovatno u mogući dogovor neće biti uključena opcija otkupa, iako Werder ne bi imao ništa protiv.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ole Gunnar Solskjaer je navodno već "aminovao" Chongovu posudbu s obzirom da bi u Werderu mladi Holanđanin sigurno imao prostora za igru. Inače, Werder ga želi dovesti kako bi popunio prazninu koja će nastati odlaskom Milota Rašice, koji će vjerovatno biti prodan Leipzigu.

Da Werder želi Chonga, nije krio ni sportski direktor Frank Baumann: "Sjajan je igrač, ima tempo u nogama, voli da se izvlači na krilo, a nama je to potrebno. Njegov profil je upravo ono što tražimo".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi