Igrač Arsenala bacio zavoj ispred tunela, a onda je naišao Tomiyasu i oduševio cijelu planetu!

Japanac pokazao kako se treba ponašati

Igrač Arsenala bacio zavoj ispred tunela, a onda je naišao Tomiyasu i oduševio cijelu planetu!

Endin Čaušević

Arsenal je jučer u gostima pobijedio svog najvećeg rivala Tottenham sa 2:0 i nastavio je pohod ka titulu prvaka Engleske, ali jučer je posebno oduševio japanski reprezentativac Takehiro Tomiyasu zbog fantastičnog poteza na kraju utakmice kojeg su kamere uspjele snimiti.

Topnici ove sezone igraju u zaista fantastičnoj formi i sigurno je da su najprijatnije iznenađenje u ligama petice jer je malo ko očekivao da će Arsenal biti prvi u Engleskoj na početku drugog dijela sezone.

Arsenal je jučer ostvario izuzetno važnu pobjedu u gostima protiv ljutog rivala Tottenhama i iskoristio je kiks Manchester Cityja kako bi još više učvrstio prvu poziciju na tabeli.

Gosti s Emiratesa su poprilično dominantno došli do tri boda i slavili sa 2:0, te su održali pravi fudbalski čas igračima Tottenhama.

Na kraju smo vidjeli i varnice na terenu između igrača dva tima, a sve je kulminiralo kada je jedan od navijača Tottenhama nogom udario golmana Aarona Ramsdalea što je izazvalo haos na terenu, ali srećom sve se brzo smirilo.

Međutim, pored varnica i ružnih poteza navijača Tottenhama na kraju smo vidjeli i jednu scenu koja je oduševila fudbalski svijet.

Oglasi

U centru pažnje našao se reprezentativac Japana, Takehiro Tomiyasu, koji je na teren ušao u drugom poluvremenu i u igri je bio desetak minuta, ali to je bilo dovoljno da na kraju on bude u centru pažnje.

Japanci su poznati po tome da iza sebe nikada ne ostavljeju smeće i nered što su navijači te zemlje bezbroj puta dokazali na utakmicama, a sada je to demonstrirao i defanzivac Arsenala.

Naime, jedan do njegovih saigrača skinuo je zavoj dok je izlazio s terena i bacio ga je na ulazu u tunel, a to je Tomiyasu vidio i odlučio je reagovati.

Japanac je pokupio smeće iza svog saigrača i bacio ga je u kantu, a kamere su uspjele da snime taj trenutak, te je ovaj video za kratko vrijeme postao glavna tema na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tomiyasu je dobio velike pohvale zbog onoga što je uradio, ali je samo dokazao iz kakve zemlje dolazi i kakvi običaji i odgoj se gaje u Japanu i ovo treba biti sigurno primjeri i za ljude širom naše planete.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi