Ovakav bezobrazluk se ne pamti: Richarlison ponizio kolegu iz reprezentacije, pa se na kraju kajao

Martinelli mu pružio ruku, a on nije uzvratio

Ovakav bezobrazluk se ne pamti: Richarlison ponizio kolegu iz reprezentacije, pa se na kraju kajao

E. Čaušević

Arsenal je jučer u velikom gradskom derbiju uspio da pobijedi na gostovanju ljutog rivala Tottenham sa 2:0, a meč je obilježio skandal na kraju kada je jedan od navijača Tottenhama nogom udario golmana gostiju Aarona Ramsdalea. Sve je "zakuhao" Richarlison koji je svoju nervozu pokazao i prije nego što je uopšte ušao na teren.

Arsenal je jučer zadao težak udarac svog najvećem rivalu i uspio je dominantno da dođe do pobjede na njihovom terenu, a to se uopšte nije svidjelo igračima i navijačima Tottenhama koji su bili izuzetno nervozni nakon meča.

To se posebno odnosi na Richarlisona koji je na teren ušao u drugom poluvremenu, a bilo je jasno već tada da je Brazilac itekako nervozan i u svakoj situaciji tražio je konflikt s igračima Arsenala.

Na kraju je upravo on počeo sukob s Ramsdaleom koji je nakon utakmice krenuo iza gola po svoju flašu s vodom, a Brazilac je mislio da on na taj način provocira navijače Tottenhama i odlučio je da se obračuna s njim.

U sve su se na kraju uključili i ostali igrači na terenu, a sve je kulminiralo kada je jedan od navijača Tottenhama nogom udario golmana Arsenala zbog čega će sigurno biti žestoko kažnjen jer je policija već utvrdila njegov identitet.

Oglasi

No, mnogi smatraju da je upravo Richarlison nepotrebno sve počeo i da je on glavni krivac ovog sukoba, a da je Brazilac bio izuzetno nervozan i prije ulaska u igru pokazao je još jedan video koji se pojavio na društvenim mrežama.

Sve se dešavalo na početku drugog poluvremena kada se Richarlison zagrijavao, a tada je Arsenal imao korner upravo u uglu u kojem su se zagrijavali igrači Tottenhama.

Na izvođenje kornera krenuo je Martinelli koji je ugledao tu i kolegu iz reprezentacije Brazila, te je odlučio da Richarlisonu pruži ruku, ali se to igraču Tottenhama uopšte nije svidjelo.

Richarlison je u potpunosti izignorisao potez Martinellija i nije reagovao kada mu je on pružio ruku iako su prije svega nekoliko sedmica zajedno branili boje Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od navijača uspio je snimiti ovaj trenutak koji je još jednom pokazao Richarlisonov bezobrazluk i prgavost, a on se i sam potrudio da na kraju utakmice dokaže sve to nepotrebnim sukobom s Ramsdaleom.

No, igrači Arsenal neće previše da se žale zbog svega toga jer je njima najvažnije da su uspjeli da pobijede ljutog rivala i učvrste se na prvoj poziciji tabele Premiershipa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

denimen9
"bahat" - search phrase not found
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi