Taktika 'autobus' ne funkcioniše: Očajna statistika Mourinha protiv velikana

Bez pobjede na osam mečeva

Taktika 'autobus' ne funkcioniše: Očajna statistika Mourinha protiv velikana

Navijači Manchester Uniteda navikli su se da će vjerovatno izgubiti na teškom gostovanju u posljednjih godinu i pol dana. 

Portugalski stručnjak Jose Mourinho poznat je po svojoj defanzivnoj taktici na teškim gostovanjima, a u prošlosti je to većinom donosilo rezultat i njegove ekipe bi uspijevale zadržati 'nulu' na semaforu.

Ipak, otkad je prešao u Manchester United, to nikako ne funcioniše. Njegova taktika 'autobus' ne donosi gotovo nikakve rezultate u posljednje vrijeme, a poražavajuća je Joseova statistika na teškim gostovanjima otkad je došao na klupu kluba sa Old Trafforda.

Protiv Manchester Cityja, Chelsea, Liverpoola i Tottenhama je odigrao ukupno osam mečeva na strani i nije upisao nijednu pobjedu, a pri tome je njegova ekipa postigla samo jedan gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, na posljednjih 10 gostujućih utakmica protiv timova koji su u tom trenutku bili među šest najboljih na tabeli, Joseova ekipa nije upisala nijednu pobjedu, postigla je jedan gol i osvojila samo četiri boda. Dakle, upisala je samo četiri remija i čak šest poraza.

Obzirom na potrošeni novac i dovedene fudbalere, rekli bismo da je ovo i više nego skroman učinak Posebnog.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi