Japanac pojačao Dinamo
Foto - GNK Dinamo

Takuro Kaneko potpisao

Japanac pojačao Dinamo

Midhat Šljivak

Japanski fudbaler Takuro Kaneko novi je fudbaler zagrebačkog Dinama. Ovaj 25-godišnjak igra na poziciji desnog veznog i u Dinamo dolazi iz ekipe Sapporo.

Japanac Takuro Kaneko novi je igrač Dinama. On je danas službeno predstavljen kao novi član Modrih koji su mu poželjeli dobrodošlicu u klub.

"Dragi Takuro, dobro nam došao na Maksimir, želimo ti puno sreće u plavom dresu i nadamo se da ćeš skupa s klubom doživjeti mnogo uspješnih trenutaka", poručili su mu iz kluba.

25-godišnji desni vezni dolazi iz ekipe Sapporoa, a istakao je veliko zadovoljstvo što je došao u klub kao što je Dinamo.

"Jako sam sretan i zadovoljan dolaskom u ovako respektabilan europski klub. Dugo vremena smo radili na ovom transferu i drago mi je da je konačno sve zaključeno s pozitivnim epilogom, kako za mene, tako i za klub", rekao je Kaneko i dodao je:

Oglasi

"Dinamo predstavlja moj prvi iskorak u europski fudbal, a znam da je klub u Europi već dugi niz godina vrlo konkurentan i da protiv njega nitko ne može unaprijed računati na bodove. Također, znam da je konkurencija u samoj momčadi vrlo snažna, izazovna, no ne bih došao ovdje da ne volim izazove.

"Prvi sljedeći za mene osobno bit će dokazati se, kako samom sebi, tako i klupskom vodstvu i navijačima. Siguran sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano i da ću na Maksimiru doživjeti mnogo lijepih trenutaka", istakao je japanski fudbaler.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj fudbaler je u protekle četiri godine nastupao za ekipu Sapporo. Odigrao je 153 utakmice i ima učinak od 26 golova i 14 asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi