Talentirani Danilović karijeru nastavlja u Borcu

Pojačao ekipu iz Banja Luke

Talentirani Danilović karijeru nastavlja u Borcu

Kapiten kadetske reprezentacije Rpublike Srpske i jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji Vladan Danilović (rođen 1999.) ovog ljeta napušta matični klub Sutjesku iz Foče i fudbalski put nastavlja u redovima Borca.

Danilović, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, u prošloj takmičarskoj sezoni je debitovao za prvi tim Fočaka u Prvoj ligi Republike Srpske i pokazao zavidan kvalitet, te na sebe skrenuo pažnju brojnih klubova u regionu, između ostalog i beogradskih vječitih rivala Crvene zvezde i Partizana, ali se na kraju ipak odlučio za Borac i Banjaluku.

Fudbalski dragulj iz grada na Ćehotini zapao je za oko mnogima još prošle godine, na 11. po redu smotri mladih fudbalera "Football Friends", koja se tradicionalno održava u Foči. Sutjeska je tada, u konkurenciji sa ljubljanskom Olimpijom, Rijekom, Željezničarom, Crvenom zvezdom, Budućnosti, Vojvodinom i Sarajevom stigla do polufinala, a svoj kvalitet u potpunom smislu te riječi Danilović je iskazao u četvrtfinalnom duelu protiv beogradskih crveno-bijelih, kada je u pobjedi svog tima rezultatom 3:2 učestvovao sa dva pogotka.

Svoje znanje na zelenom terenu Danilović je potvrdio i na nedavno održanom turniru Stevan Nešticki u Novom Sadu, gdje je sa kadetskom reprezentacijom Republike Srpske osvojio drugo mjesto nakon poraza od Vojvodine u finalu rezultatom 9:8 nakon izvođenja jedanaesteraca, prethodno deklasiravši u grupnoj fazi beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 i podijelivši bodove sa mađarskim Vašašem (1:1).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Vladan Danilović će biti priključen treninzima prvog tima i strpljivo čekati svoju šansu da se dokaže i pred banjalučkom publikom.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi