Bh. juniori ostali bez Svjetskog prvenstva

Talić: Možda više nikada nećemo imati ovu priliku

E. Čaušević

Košarkaška juniorska selekcija BiH nije uspjela danas savladati Španiju i plasirati se na Svjetsko prvenstvo.

Bh. juniori su Evropsko prvenstvo u Turskoj završili na šestoj poziciji što je sjajan rezultat, ali ostaje veliki žal zbog toga što nismo uspjeli da se plasiramo na SP. Darko Talić nakon meča kazao je za SportSport.ba

"Ne znam šta da kažem. U ovaj meč smo ušli ozbiljno i stvarno smo željeli da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Prvo poluvrijeme smo se dobro i držali kako smo igrali odbranu. Drugi dio dogovorili smo se da uđemo još jače. Oni su imali nekoliko praznih minuta, mi to nismo iskoristili. Vidjeli ste na kraju lopta nam nije htjela ni ući kada se lomila utakmica", rekao je Talić.

O tome kako su naši igrači podnijeli ovaj poraz bh. košarkaš kaže:

"Ovo nam je bila jedinstvena prilika da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, nikada više možda nećemo imati ovu priliku. Svi su teško podnijeli, ne znam, trebamo dignuti glavu gore i to je to", zaključio je Talić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi