Od šeika do šeika: Već je poznat novi klub Kyliana Mbappea?

Francuz odlučio napusiti PSG

Od šeika do šeika: Već je poznat novi klub Kyliana Mbappea?

Admin Čaušević

Kylian Mbappe se pobrinuo da se i ovog ljeta bude glavna priča prijelaznog roka. Prošle godine je odbio Real Madrid i ostao u PSG-u, ali sada je spreman na odlazak.

U ponedjeljak oko 17 sati u inbox klupskog maila PSG-a stigla je poruka koju na Parku prinčeva nikako nisu željeli vidjeti. Mbappe je saopštio da neće aktivirati klauzulu o produženju do 2025. godine.

To je bio okidač za zemljotres u svijetu fudbala. Parižani nemaju izbora nego da prodaju svog najboljeg igrača već ovog ljeta ili će ga izgubiti besplatno.

Ipak, kako sada stvari stoje Mbappe će možda otići iz PSG-a, ali i dalje će mu biti gazde Katarani, pogotovo ako uskoro stigne zeleno svjetlo za novi veliki posao.

Naime, kraljevska katarska porodica na čelu sa Jassim bin Hamad al-Thanijem je prvi favorit za kupovinu Manchester Uniteda.

Oglasi

Sheikh Jassim nije neko ko se često pojavljivao u javnosti, poznato je da je direktor katarske banke (QIB) i da je većinu mladosti proveo u Velikoj Britaniji te je veliki navijač Manchester Uniteda.

Sa ponudom od oko 5 milijardi funti pitanje je dana kada će postati vlasnik Crvenih đavola i prioritet će mu biti dovođenje Mbappea.

United do sada nije imao finansijskih problema, a dolaskom Katarana ulaganja će se povećati pa dovođenje Mbappea ne bi trebalo predstavljati problem.

Kako sada stvari stoje Real Madrid i nije previše zainteresovan za 23-godišnjaka prvenstveno zbog dešavanja prošle godine i odbijanja dolaska na Santiago Bernabeu.

United je sigurno jedan od najvećih svjetskih klubova i nema sumnje da bi Mbappe na Old Traffordu doživio još veću popularnost nego što je to slučaj na Parku prinčeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Francuski mediji izvještavaju da je PSG već odredio cijenu za Mbappea te će klub koji ga želi dovesti u redove morati platiti 150 miliona eura.

Mbappe je odavno prevazišao prvenstvo Francuske i generalni je dojam je da mu treba snažnija liga kako bi pokazao svoje kvalitete i utabao stazu prema statusu najboljeg igrača svijeta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Svi mi znamo dze ce Mbappe ako dodze do prodaje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi