Tammy Abraham je fantastičan, ali ipak nije dovoljno da nadmaši Edina Džeku

Džeko u odabranom društvu Premier lige

Tammy Abraham je fantastičan, ali ipak nije dovoljno da nadmaši Edina Džeku

Edmir Škorić

Tammy Abraham je dobio pravu priliku u Chelseaju i koristi je na najbolji mogući način.

Chelsea je jučer slavio u gostima kod Watforda, a mladi golgeter je postigao pogodak uz asistenciju, kreiravši još jednu pobjedu Plavaca.

Nakon ovog gola se izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Aguerom i Vardyjem, koji također imaju po devet pogodaka nakon 11 mečeva u Premier ligi.

Zanimljivo da je Abraham postigao čak sedam golova u gostima. Chelsea je šest puta gostovao, a Abraham je na tim putovanjima sedam puta tresao mreže rivala.

Djeluje nestvarno, ali opet, čak trojica su u prošlosti u Premier ligi uspjeli da zabiju više golova od Abrahama nakon šest uvodnih gostovanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tu su Kevin Philips iz sezone 1999/2000, Edin Džeko koji je to napravio u dresu Manchester Cityja u sezoni 2011/12 i Sergio Aguero, također u Cityju, u sezoni 2016/17.

Bh. napadač je te sezone zabio sedam pogodaka na šest prvih gostovanja, uključujući četiri gola Tottenhamu. Iste sezone je City naravno bio prvak sa boljim međusobnim omjerom i gol razlikom od gradskog rivala Uniteda, a Edin je na kraju imao 14 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije