Tamo gdje je sve počelo: Wagneru poruka i iz Posušja

Prvi klub u BiH za Brazilca

Tamo gdje je sve počelo: Wagneru poruka i iz Posušja

Samir Mlaćo

Brazilac Lilian Lago Wagner jučer se odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri. Legendarni ofanzivac će nakon utakmice zadnjeg kola zvanično završiti svoju igračku karijeru, a jučer je na meču Širokog Brijega i Željezničara (3:1) zamijenjen uz ovacije cijelog stadiona.

Nije mogao sakriti suze, a aplaudirali su mi i igrači, te navijači Željezničara, što jasno govori kakav je Wagner status stekao igrajući nogomet u BiH 15 godina.

Wagnerov put u BiH je počeo u julu 2003. godine kada je iz kluba Jaboticabal stigao u Posušje, danas lidera Druge lige FBiH grupa Jug.

I u Posušju je Wagner ostavio sjajan dojam, što potvrđuje i poruka navijača ovog kluba, popularnih Poskoka koji su izvisili na meču svog tima protiv Kamešnice (3:1).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Hvala ti Wagnere", poručili su navijači Posušja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti