Tančica pobjegla, traži se novi generalni sekretar

Podnijela ostavku

Tančica pobjegla, traži se novi generalni sekretar

Šejla Tančica izdražala je četiri mjeseca na mjestu generalnog sekretara RSBiH. Pokupila prnje i pobjegla glavom bez obzira.

Potvrdio nam je to i predsjednik Saveza Amir Zahrović na čiju je inicijativu ona imenovana u junu, premda je u opciji za sekeretara bio i neuporedivo renomiraniji Kenan Magoda.

"Postavili smo je tada i dali ugovor na tri mjeseca jer nijedan savez za sekretara nema ženu. Željeli smo napraviti nešto novo. Ona nije nesposobna osoba, štaviše magistar je ekonomije i sigurno zna svoj posao", kazao je svojevremeno Zahirović, a danas potvrdio da ona više neće biti na toj poziciji.

"Djevojka je pokušavala nešto napraviti, sigurno bi uspjela jer je sposobna, no s uposlenicima u Savezu nije mogla ništa. Bio je to uzaludan posao. Vidjela je kuda sve vodi i odlučila otići. Bio joj je produžen ugovor još na mjesec, no sada nam je tražiti novog generalnog sekretara. Želio bih istaći također da su jedina dva legalno postavljena generalna sekretara ona i Fuad Lipa 1994. Sve ovo vrijeme dosad Smajo Karačić nigdje se ne vodi kao generalni sekretar. Pa sada vi pogledajte kako se radilo i otkuda dug od tri miliona", kazao je Zahirović.

Kao neko ko je s njom direktno surađivao, Enid Tahirović kaže da niko nikada nije imao problem s Tančicom i da su vrlo korektno surađivali.

"Potpuna je laž da je otišla zbog nas, uposlenika u kancelariji Saveza. Ona je bila vrlo korektna, rekao sam joj prvi dan, mada nije uopće znala ko sam ja, da je moj favorit za sekretara bio Kenan Magoda, jer je čovjek iz tog svijeta, ali da ćemo svi učiniti sve što možemo da joj pomognemo u radu. Nije to bila nikakva kritika. Ona se trudila, radila, ali jednostavno došla je u nepoznato. Naš odnos s njom bio je odličan, to mogu potvrditi svi oni koji su pratili naš rad i dolazili u Savez u posljednje vrijeme", kazao je Tahirović.

Kako god, u subotu će biti sazvana sjednica Izvršnog odbora i bit će raspisan konkurs za novog generalnog sekretara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi