Tanjević: "Lijepo je biti ponovo na okupu"
Nezaboravna generacija KK Bosna

Danas se obilježava najsvjetliji trenutak KK Bosna

Tanjević: "Lijepo je biti ponovo na okupu"

Obilježavanje 30 godina od osvajanja naslova evropskog prvaka Košarkaškog kluba Bosne na jednom je mjestu okupilo većinu članova legendarne generacije sarajevskih "studenata".

Bogdan Tanjević, Svetislav Pešić, Sabit Hadžić, Ratko Radovanović... dali su nemjerljiv doprinos u ostvarivanju najvećeg uspjeha sporta u Bosni i Hercegovini svih vremena u Grenobleu 1979. godine.

-    Uvijek je lijepo ponovo biti na okupu sa svim tim ljudima iz jednog, meni posebno dragog, perioda u životu. Nažalost, Kinđe nije sa nama, ali će taj čovjek uvijek biti u mom srcu, kazao je Bogdan Tanjević, trener legendarne generacije sarajevske Bosne, koji će sutra primiti kolektivnu Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

Boša, danas trener Fenerbahcea, ostavio je neizbrisiv trag u KK Bosni, Sarajevu i BiH. Baš kao i sadašnji trener beogradske Crvene zvezde, Svetislav Pešić.

-    Uvijek mi je dolazak u Sarajevo pričinjavao zadovoljstvo. Sjećanje na Grenoble 1979. godine izazove toplinu oko srca. Tadašnja generacija Bosne bila je ne samo ekipa sastavljena od talentovanih igrača, već više jedna velika porodica, a u tom smo se duhu i ponašali na parketu, prisjeća se Pešić, u razgovoru za SportSport.ba.

Danas su predstavnici KK Bosne položili cvijeće na mjesto gdje su sahranjeni Mirza Delibašić i Davorin Popović, a u 18 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu održaće se svečana akademija povodom ceremonije proslave 30 godina od osvajanja titule u Grenobleu, dok je u 20 sati u sarajevskom Domu mladih zakazano druženje svih prijatelja KK Bosna ASA BH Telecom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti