Tanko izdanje Mourinhove Rome, šou na meču Tottenhama

Konferencijska liga

Tanko izdanje Mourinhove Rome, šou na meču Tottenhama

E. Škorić

Odigrane su i ostale utakmice 4. kola UEFA Konferencijske lige.

Roma je nedavno u Norveškoj poražena sa nevjerovatnih 6:1 od Bodo/Glimta, a ni večeras nije uspjela da se revanšira istom rivalu na Olimpicu.

Gosti su dva puta vodili, ali je Roma Josea Mourinha uspjela osvojiti barem bod. Prvo je El Shaarawy u 54. minuti izjednačio na 1:1, a Ibanez u 84. na konačnih 2:2.

Bodo/Glimt je zadržao prvu poziciju sa osam bodova, dok Roma dva kola prije kraja ima sedam bodova. Ispod su Zorya sa šest i CSKA Sofija sa jednim bodom.

Antonio Conte je preuzeo Tottenham, ali zbog radne dozvole nije mogao voditi ekipu večeras protiv Vitessea. Njegov izostanak na kraju ipak nije odmogao Tottenhamu, koji je slavio s 3:2 uz čak tri crvena kartona.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sva tri su dodijeljena u nastavku, prvo Romeru u redovima Tottenhama, a onda Doekhiju i Schubertu u finišu za goste. Son, Lucas Moura uz autogol Rasmussena strijelci su za Tottenham koji je sa sedam bodova drugi u grupi H iza Rennesa koji ima 10 bodova.

Rennes je večeras imao "mali milion" šansi protiv slovenačke Mure, na kraju samo 1:0. Za goste je igrao bh. napadač Nurdim Mulahujsenović.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi