Tarik Abdulahović i FK Mladost sporazumno raskinuli saradnju
Mladi čuvar mreže želi veću minutažu, te je sa Mladosti sporazumno raskinuo ugovor koji mu je važio do ljeta ove godine

Mladi golman želi u klub gdje će imati veću minutažu

Tarik Abdulahović i FK Mladost sporazumno raskinuli saradnju · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja ove sezone su u borbi za opstanak u Premijer ligi. Ekipa koju s klupe predvodi Fahrudin Šolbić na proljeće zajedno sa Zvijezdom 09, Slobodom i Čelikom vodit će veliku borbu za opstanak u ligi.

Mladost će u ovom zimskom prelaznom roku doživjeti i nekoliko promjena u igračkom kadru. Nakon odlaska Kenana Horića još jedan igrač je sporazumno raskinuo ugovor s klubom iz Doboja kod Kaknja.

Riječ je o mladom 21-godišnjem čuvaru mreže Tariku Abdulahoviću, koji je jučer raskinuo ugovor s klubom. Ovaj golman imao je ugovor do ljeta s Mladosti, ali se odlučio na odlazak jer želi da ode u klub, gdje će imati mnogo više povjerenje u njega, ali i da ima veću minutažu.

Abdulahović je u prvom dijelu sezone branio četiri utakmice za Mladost, te je u utakmicama protiv Čelika na Bilinom polju, te Slobode u Kaknju pokazao svoje kvalitete. Ipak dolaskom Ibre Rahimića za šefa struke u Mladosti, mladi golman je sklonjen s gola, te je kao prvi čuvar mreže promovisan Emil Velić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Abdulahović je svoju karijeru započeo u Željezničaru, da bi prešao u Sarajevo, te juniorski pogon Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Uslijedio je odlazak u Igman iz Konjica, gdje je branio standardno sezonu u 1.ligi FBiH, a nakon toga slijedi povratak u Mladost u ljeto 2017. godine

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi