Tata i Neymar vraćaju “klempavka” na Nou Camp?

Predstavljamo grupu H Lige prvaka

Tata i Neymar vraćaju “klempavka” na Nou Camp?

Grupu H ove sezone predvode dva velikana Milan i Barcelona, dok su i preostala dva kluba Ajax i Celtic klubovi koji su osvajali Ligu prvaka, odnosno Kup šampiona, pa ovo grupu s pravom možemo nazvati istinskom pravom i jedinom grupom evropskih šampiona!

Barcelona je klub na koji ne treba trošiti previše riječi. Katalojnski gigant  22 puta osvojao je špansku Primeru, te još 26 puta Kup Kralja. Klub u čijim redovima igra najbolji fudbaler današnjice Lionel Messi četiri puta je osvojao titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu od čega tri puta u posljednjih deset godina (2005/2006, 2008/2009 i 2010/2011)

Svojom tika-takom u proteklom periodu Barca je mljela protivnike, a i ove sezone Blaugana važi za jednog od glavnih favorite u ovome takmičenju. Sa Messijem, Iniestom, Xaviem i skupo plaćenim Neymarom Barca želi novu titulu prvaka Evrope, a jedina novost je trener. Nakon niza sezona u kojem su tim sa Nou Campa predvodili domaći stručnjaci (Pep Guardiola i Tito Vilanova) ove će sezone Barcu voditi Argentinac Gerardo Martino, poznatiji kao Tata.

AC Milan je klub kojeg su osnovali krojač i biznismen davne 1899. godine i koji nakon Real Madrida ima najviše naslova Lige šampiona, čak sedam. I kada im nije išlo najbolje u domašćem prvenstvu Milanezi su čuvali svoje dostojanstvo među evrospkom elitom. 

Na čelu sa kontraverznim Balotellijem i povratnikom Kakom klub sa San Sira osim prolaska grupe teško da se može nadati nekom  značajnijem rezultatu u Evropi. Inače AC Milan u svom vlasništvu ima osmasnaest Scudetta i pet titula Coppa Italie.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

AFC Ajax klub koji je uvijek bio u vrhu holandskog fudbala zajedno sa PSV-om i klub u kojem uvijek možete naći talentovane mlade igrače. Četiri puta su osvajali Ligu prvaka, zanimljivo isto kao i Barcelona. Čak 32 titule prvaka Holandije i još sa 17 KupovaHolandije. Kopljanici važe za jednog od najtrofejnijih klubova ne samo u Evropi, već i u cijelom svijetu. Iako su prodali jednog od svojih najboljih igrača, sigurno se neće lako predati. Možda su čak oni najveće iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka.

Celtic je prvi prvi britanski klub koji je osvoji titulu prvaka Evrope. Od kako je Glasgow Rangers izbačen u 3. ligu Škotske, nezamislivo je gledati Ligu prvaka bez Celtica. Prošle sezone pokazali su “zeleno-bijeli” da se mogu nositi sa najboljima, pa su u gortlu Celtic Parka sa fantastičnim navijačima porazili i Barcelonu, da li će to ponoviti i ove sezeno ostaje da se vidi. Celtic u svojim policama ima 44 titule prvaka Škotske i 35 titula škotskog Kupa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.