Ukoliko poželi, jedan klub bez konkurencije kad god to želi može dovesti čovjeka koji je unišio Real

Razlog je vrlo jednostavan

Ukoliko poželi, jedan klub bez konkurencije kad god to želi može dovesti čovjeka koji je unišio Real

E. Ganibegović

Argentinski napadač Taty Castellanos tema je broj jedan od sinoć. Ovaj fudbaler postigao je četiri pogotka protiv Real Madrida i na sebe skrenuo veliku pažnju. Jedan klub, ukoliko ga bude htio, ima prednost u odnosu na sve ostale kada je njegovo dovođenje u pitanju.

Girona je sinoć u okviru 31. kola španske Primere s 4:2 savladala Real Madrid. Sva četiri pogotka za ovaj tim postigao je 24-godišnji Argentinac Taty Castellanos. 

On je prvi igrač u 76 godina koji je uspio postići četiri gola protiv Kraljevskog kluba u Primeri, a to je pošlo za rukom u Ligi prvaka Robertu Lewandowskom u dresu Borussije Dortmund prije 10 godina.

Sada je na brojci od 11 golova u Primeri i jasno je da je na sebe skrenuo veliku pažnju, no on još uvijek nije zvanično ni igrač Girone.

Naime, Taty Castellanos je ljetos posuđen Gironi i to od strane New York Cityja, a posudba ističe na kraju sezone. Ipak, teško je očekivati da Castellanos neće ostati u Evropi.

Kada su u pitanju najbolji evropski klubovi, ukoliko se budu otimali za njega, jedan će imati prednost u odnosu na sve ostale iz jednog vrlo prostog razloga.

Oglasi

U pitanju je Manchester City. Tim s Etihada moći će, ako to poželi, dovesti Argentinca u svoje redove ispred bilo kakve konkurencije.

Razlog je taj što Manchester City, New York City i Girona imaju istog vlasnika, a to je City Football Group.

Ova tvrtka, koja je u 81-postotnom vlasništvu privatne investicijske tvrtke Abu Dhabi United Group, u svom vlasništvu pored ova tri tima ima još devet klubova diljem svijeta, no Manchester City je glavni i najvrijedniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa sinoćnja četiri gola Castellanos je pokazao da može zabijati golove najvećim timovima i na najvećem nivou, pa ne treba čuditi ukoliko ga od ljeta budemo gledati u nekom evropskom timu mnogo jačem od Girone. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi