Šta je Castellanos rekao nakon što je postigao četiri gola protiv Real Madrida?

Napadač Girone ispisao historiju

Šta je Castellanos rekao nakon što je postigao četiri gola protiv Real Madrida?

E. Ganibegović

Valentin Castellanos sinoć je odigrao partiju života. U pobjedi Girone protiv Real Madrida (4:2) postigao je četiri pogotka, a stigla je i njegova reakcija nakon meča karijere.

U okviru 31. kola španske Primere Girona je sinoć na domaćem terenu s 4:2 savladala Real Madrid, a sva četiri pogotka za domaći tim postigao je argentinski napadač Valentin Taty Castellanos.

On je protiv Kraljevskog kluba pogađao u 12., 24., 46. i 62. minuti. Možda je mogoa postići i još neki gol, ali je zamijenjen u 72. minuti kada je umjesto njega ušao Stuani.

Argentinski napadač ispisao je tako historiju. Postao je prvi fudbaler u 21. vijeku koji je protiv Real Madrida uspio da postigne četiri pogotka u Primeri. 

Četiri pogotka protiv Los Blancosa postigao je i Robert Lewandowski, no on je to uradio u dresu Borussije Dortmund u Ligi prvaka prije deset godina. 

Oglasi

Što se tiče sinoćnjeg junaka, on je nakon utakmice dao izjavu u kojoj je na neki način pokazao da je skroman. Istakao je da je sretan i sjetio se svog naroda u Argentini.

"To je sreća. Noć iz snova. Nisam ovo zamišljao. Sjećam se svoje porodice, naroda Argentine, Mendoze, koji me uvijek podržavaju. Bio je san postići gol protiv Real Madrida. Zamislite to četiri puta.

Kada pričamo o Real Madridu, govorimo o najboljima na svijetu. Igrao sam veoma dobro. Morali smo da pobijedimo i uspjeli smo", rekao je Taty Castellanos. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je ovaj 24-godišnjak ukupno na 11 golova u Primeri ove sezone, a dodao je i jedan pogodak u Kupu kralja. 

Dodajmo da je on u Gironi na posudbi iz New York Cityja od ljetos, a posudba ističe na kraju ove sezone. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi