Tavares ponovo junak Maribora

Pobjeda slovenačkog prvaka

Tavares ponovo junak Maribora

Maribor je večeras na Ljudskom vrtu minimalno savladao islandski Hafnarfjordur sa 1:0 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a onda je u 54. minuti na scenu stupio iskusni Marcos Tavares koji je, po ko zna koji put, bio Mariborov junak.

Na asistenciju Rajčevića, Tavares je glavom zatresao mrežu gostujućeg tima za minimalnu, ali izuzetno vrijednu pobjedu Maribora.

Podsjetimo, upravo je Tavares Mariboru donio pobjedu i protiv Zrinjskog u Mostaru kada je u nadoknadi zabio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Maribor je od prve minute zaigrao naš internacionalac Jasmin Mešanović, kojeg je u 79. minuti zamijenio Luka Zahović.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti