Tek je dobio otkaz, ali Ancelotti već ima dvije ponude
Foto: EPA

Italijanski stručnjak uskoro u bivšem klubu?

Tek je dobio otkaz, ali Ancelotti već ima dvije ponude

Carlo Ancelotti od danas više nije trener Bayern Munchena. Nešto lošiji start u Bundesligi i sinoćnji poraz od PSG-a su bili dovoljni da čelnici Bayerna odluče da je vrijeme za rastanak s italijanskim stručnjakom. Ipak, prve špekulacije o njegovom novom angažmanu su već počele, a pojavile su se i informacije da je Ancelotti već dobio dvije ponude.

Ubjedljiv poraz na Parku prinčeva rezultatom 3:0, i zaostatak od tri boda za prvoplasiranom Borussijom Dortmund u Bundesligi bili su dovoljni da natjeraju čelnike Bayerna na drastične mjere. Društvene mreže, ali i mnogobrojni evropski mediji su počeli špekulisati o Ancelottijevom novom angažmanu, a on bi isti mogao pronaći veoma brzo.

Daniel Busch, novinar portala Whoscored.com ističe da Ancelotti i nije previše nesretan zbog otkaza u Bayernu, te da je već dobio bogatu ponudu iz Kine, iako nije poznato o kojoj ekipi se radi.

S druge strane, Mootaz Chehade, sportski novinar koji piše za Goal.com, javlja da je još jedna primamljiva ponuda našla svoj put do Ancelottija. Naime, prema Chehadeovim riječima Milan je već stupio u kontakt s Ancelottijem, te bi se iskusni trener mogao vratiti u klub koji je, u prošlosti, vodio do velikih uspjeha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Povratak u Milan se čini kao dosta izgledna opcija, s obzirom da klub koji je potrošio mnogo novca na proteklom prelaznom roku i nije najbolje započeo novu sezonu pod vodstvom Vicenza Montelle.

Podsjetimo, Ancelotti je, kao trener Milana, uspio doći do titule prvaka Italije u sezoni 2003/2004. Sezonu ranije je osvojio Kup Italije, dok je 2004. godine došao i do trofeja u italijanskom Superkupu. Rossonere je dva puta (sezona 2002/2003 i sezona 2006/2007) vodio do trofeja Lige prvaka. Osvojio je i dva UEFA-ina Superkupa, te FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo 2007. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi