Lista najkorumpiranijih klubova skupo će koštati Benficu

TV kanal objavio nevjerovatnu vijest

Lista najkorumpiranijih klubova skupo će koštati Benficu

M. Šljivak

Portugalski velikan Benfica suočava se s kaznom jer su na klupskom TV kanalu objavili listu najkorumpiranijih klubova u Evropi.

Oni su u jednoj od emisija objavili listu od osam timova za koje tvrde da su najkorumpiraniji u Evropi, a ovo bi ih na kraju moglo koštati velike kazne.

Među prozvanim timovima je njihov veliki rival Porto, a tu su još i Marseille, Juventus, Milan i Fiorentina, te nekoliko manje poznatih timova.

Porto je najavio pokretanje tužbe i tražiće odštetu zbog uništenog ugleda tima, a prije ove odluke su se konsultovali s ostalim ekipama koje su na listi.

"Zbog ovih optužbi, Porto je stupio u kontakt s ostalim ekipama i svi tvrdimo da je lista lažna.  Mi ćemo svakako pokrenuti proces protiv Benfice za narušavanje ugleda kluba", saopšteno je iz Porta.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pored poznatih evropskih imena, na listu od osam korumpiranih ekipa našli su se berlinski Dinamo, rumunski Cluj i albanska ekipa Tomori Berat.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi