Tek je prošao jedan dan, a već je potrošeno više od 250 miliona eura na transfere

Očekuje nas uzbudljiv mjesec

Tek je prošao jedan dan, a već je potrošeno više od 250 miliona eura na transfere

Endin Čaušević, foto: EPA

Zimski prelazni rok jučer je i zvanično počeo, a klubovi širom Evrope već su potrošili više od 250 miliona eura. 

Prema svemu sudeći očekuje nas još jedan uzbudljiv januar u kojem je već ostvareno nekoliko zvučnih transfera. Ruku na srce mnogi su dogovoreni dosta ranije, ali su ozvaničeni tek jučer kada je počeo zimski prelazni rok.

Rekordni transfer ostvario je Liverpool koji je konačno uspio u svoje redove dovesti Virgila van Dijka kojeg su platili skoro 80 miliona eura. Dobre vijesti su da će se na teren nakon pola godine vratiti i Diego Costa koji je zvanično postao novi igrač Atletico Madrida.

Ovaj napadač odlučio je napustiti Chelsea i čak je pristao da ne igra šest mjeseci jer Atletico nije mogao registrovati nove igrače. Atletico je za Costu izdvojio oko 60 miliona eura i on bi trebao biti spreman već za naredni meč španskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvog dana nove godine posao je završio i Bayern koji je iz Hoffenheima doveo napadača Sandra Wagnera za 13 miliona eura. Iza njega slijedi transfer Guilhermea Arane koji je iz Corinthiansa za 11 miliona eura prešao u Sevillu.

Također, jučer su završeni i naredni tranferi: Maximiliano Romero iz Veleza u PSV za deset miliona eura, Walter Montoya iz Seville uz Crul Azul za 5,5 miliona, Carlos Vela u LA Galaxy iz Sociedada za pet milina eura, Mario Gomez iz Wolfsburga u Stuttgart za tri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi