Tek mu je 16 godina: Milan ima najmlađeg golmana u Evropi!

Čudo od djeteta

Tek mu je 16 godina: Milan ima najmlađeg golmana u Evropi!

Milan u svom sastavu ima pravo čudo od djeteta, a njegovo ime je Gianluigi Donnarumma.

Riječ je o golmanu koji ima tek šesnaest godina, a već je dobio priliku braniti za prvi tim u Seriji A. Donnarumma je priliku u potpunosti iskoristio i navijači ga već smatraju svojom 'amajlijom'.

Šesnaestogodišnjak je do sada nastupio u tri utakmice, a zanimljivo je da su sva tri puta Rossoneri dolazili do pobjeda. Donnarumma je ubilježio pet intervencija, a u duelu sa Chievom je uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Donnarumma je branio protiv Sassouloa (2:1), Chieva (1:0) i Lazija (3:1), a na utakmici protiv Nebeskoplavih se istakao i jednim sjajnim potezom.

Ako ovako nastavi, mladi Gianluigi bi u budućnosti mogao biti pravi nasljednik svog imenjaka Buffona. S obzirom da je kao dječak počeo briljirati u Seriji A, takvo nešto je i za očekivati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

e3wiL6VdZhK

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.