Loše vijesti: Domaće utakmice PSG-a zbog pandemije bez publike?
FOTO - EPA

Usložnjava se epidemiološka situacija

Loše vijesti: Domaće utakmice PSG-a zbog pandemije bez publike?

A. Beganović
Teme:

Na domaćim utakmicama aktuelnog francuskog prvaka PSG-a u narednom periodu najvjerovatnije neće biti gledalaca.

Naime, kasno sinoć francuski ministar zdravlja Oliver Veran najavio je da će sportski događaji u Parizu biti ograničeni na 1000 gledalaca zbog negativnog razvoja sa pandemijom koronavirusa.

Kako pišu francuski mediji, iz PSG razmišljaju da zbog ove najave potpuno zatvore kapije svog stadiona.

"PSG razmišlja da potpuno zatvori kapije svog stadiona. Uzimajući u obzir osobolje potrebno za organizaciju utakmice, samo nekoliko stotina mjesta bi ostalo za publiku i izbor gledalaca koji bi mogli pratiti mečeve je gotovo nemoguć", navode francuski mediji ali i dodaju da će PSG možda zatražiti i izuzeće od ove odluke.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, u Francuskoj fudbalskim utakmicama mogu prisustvovati navijači, odnosno dozvoljeno je da trećina kapaciteta stadiona bude ispunjena, no kako je situacija sa pandemijom iz dana u dan sve lošija, tamošnje vlasti razmišljaju o novim zabranama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi