Telegraph: Liga nacija se neće ukinuti, ali bit će promjena

UEFA ne odustaje od ovog takmičenja

Telegraph: Liga nacija se neće ukinuti, ali bit će promjena

E. Škorić

Unatoč nedavnim izvještajima kako se Liga nacija "gasi" zbog pandemije koronavirusa, britanski Telegraph donosi skroz drugu priču.

U svom ekskluzivnom tekstu James Ducker, novinar Telegrapha, tvrdi da će UEFA učiniti sve da se Liga nacija nastavi, ali u nešto drugačijem izdanju, pa će se tako u jednom prozoru odigrati tri meča (kola, op.a) umjesto dosadašnja dva.

Pandemiaj koronavirusa izazvala je pravi haos, Euro je pomjeren za 2021. godinu kako bi se uspjela okončati sezona 2019/20, a nova sezona Lige nacija je nešto na čemu UEFA radi i zaključeno je da će po svaku cijenu htjeti da se ona i nastavi.

Bosna i Hercegovina bi na jesen trebala igrati nekoliko veoma jakih utakmica s obzirom da je izvučena u grupu sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjećamo, naša selekcija je bila pobjednik grupe u prvom izdanju Lige nacija i zahvaljujući tome igrat će baraž za odlazak na EP, koji je također planiran na jesen. Pitanje je samo kako će UEFA na kraju uspjeti sve te utakmice i takmičenja uklopiti i pronaći odgovarajuće termine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi