Teletović dočekuje Krupaliju

U Euroligi duel naših košarkaša

Teletović dočekuje Krupaliju

Sutra su na rasporedu prve utakmice 5. kola Eurolige, a našu pažnju će sasvim razumljivo najviše privući "komšijski" derbi između Caja Laborala i Gescrap Bizkaie iz Bilbaa.

Caja Laboral će u ovom meču tražiti potvdu prvog mjesta u grupi A kroz moguću četvrtu pobjedu protiv velikih rivala. Sa druge strane Banić i društvo iz Bilbaa ne mogu biti zadovoljni sa samo jednim trijumfom u dosadašnjem toku Eurolige.

Mirza Teletović niti u ovom susretu, baš kao i u prošlom kada je protiv Nancya bio u društvu Kurtića, neće ostati bez igrača koji su vezani za BiH.

Za tako nešto potvrda je i zvanična informacija od strane Eurolige da je Gescrap Bizkaia objavila vijest o potpisu ugovora sa Damirom Krupalijom nekadašnjim reprezentativcem naše zemlje. Ugovor je potpisan na 90 dana.

Damir Krupalija (205 cm, 32 godine) u Endesa ligaša je stigao iz Hyeres-Toulona, gdje je u prosjeku postizao 10,8 poena i 6,7 skokova po susretu u dosadašnjih 6 utakmica tamošnjeg šampionata.

Krupalija je karijeru počeo Illinois Universityu gdje je igrao od 1998. do 2002. godine. Nakon povratka u Evropu igrao je za Anwil Wroclaw u Poljskoj, da bi potom proveo četiri godine u belgijskom Spirou i to sve do 2007. godine, kada prelazi u francuski Dijon.

Ovaj naš nekadašnji reprezentativac će u timu iz Španije zamijeniti povrijeđenog Axela Hervella reprezentativca Belgije, koji na žalost povredu ne može zaliječiti još od ljetnog pripremnog perioda sa reprezentacijom svoje zemlje tokom priprema za EP u Litvaniji.

Damira Krupaliju će u Hyeres-Toulonu zamijeniti Rolan Roberts iz Bresta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.