Teletović vodio Caju do pobjede

Uspješan početak u ACB ligi

Teletović vodio Caju do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Caje Laboral uspješno su krenuli u novu sezonu ACB lige. Tim našeg Mirze Teletovića večeras je savladao neugodnu ekipu Cajasola rezultatom 73:60, a Baskijce je do pobjede predvodio fenomenalni Teletović.

Već od starta utakmice Caja je imala konstantnu prednost, no gostujući košarkaši nisu dozvolili izabranicaima Duška Ivanovića da se odlijepe ne prednost veću od četiri poena.

Prvi period Caja dobije rezultatom 18:15, da bi već u drugom periodu Cajasol se vratio u utakmicu. U 15. minuti su došli do svog prvog vodstva na utakmici 23:25, a na poluvremenu rezultat je bio izjednačen 32:32.

U nastavku meča Cajasol je vodio tokom većeg dijela treće četvrtine. Ipak, u posljednje dvije minute ovog perioda Caja pravi seriju od 9:0, te u posljednju četvrtinu ulaze sa  sedam poena prednosti 48:41.

Posljednjih deset minuta igre Caja ne dozvoljava gostima da ugroze vodstvo. Teletović i ekipa su mirnom igrom došli do prve pobjed eu novoj sezoni.
Mirza je bio najbolji igrač utakmice sa 20 poena i 7 skokova, dok su Seraphin, Ribas i Oleson ubacili po 11 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.