Tello pronašao novi klub, čeka se odgovor Barcelone

Želi ga Betis

Tello pronašao novi klub, čeka se odgovor Barcelone

Endin Čaušević

Cristian Tello se na kraju ove sezone vratio u Barcelonu nakon što Fiorentina nije željela otkupiti njegov ugovor.

Tello je prije nekoliko godina debitovao za prvi tim Barcelone dok je na klupi bio Pep Guardiola. Međutim, ovaj krilni napadač nije uspio ispuniti očekivanja, pa je nekoliko prethodnih sezona igrao na posudbama. Tello je prošlu sezonu proveo u Fiorentini koja nije željela otkupiti njegov ugovor.

Ovaj španski fudbaler se vratio u Barcelonu, ali je jasno da se tu neće zadržati. Već nekoliko klubova pokazalo je interes za Tella, no problem pravi visina obeštećenja koje Barcelona traži za ovog igrača. Betis je spreman da plati šest miliona eura, no Barca traži 12 miliona eura.

Španski mediji prenose da će ova dva kluba vjerovatno uspjeti dogovoriti transfer Tella u narednim danima, te da je pitanje samo koliko će Katalonci spustiti cijenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti