Osvojili su (ne)bitni trofej i odmah dobili krila: Stižu Osimhen i Kudus za atomski napad

Osvojili su (ne)bitni trofej i odmah dobili krila: Stižu Osimhen i Kudus za atomski napad

Admin Čaušević

Iako sezona tek treba ući u završnicu, pojedini evropski velikani se već pripremaju za fudblasku pijacu te najvajljuju velikie transfere kako bi postali što konkurentniji i snažniji. 


Victor Osimhen i Mohammed Kudus vrlo izvjesno će od sljedeće sezone dijeliti svlačionici. Jesenas su igrali jedan protiv drugog u Ligi prvaka, a od ljeta će prema svemu sudeći postati saigrači.

Osimhen je napadač svjetske klase, ali i napadač čije vrijeme tek dolazi i onaj ko ga dovede u svoje redove će sigurno dobiti veliko pojačanje.

Slično se može reći i za 22-godišnjeg Kudusa koji je jedna od rijetkih svijetlih tački u ispodprosječnoj sezoni koju igra Ajax.

Ako je vjerovati britanskim medijima Osimhen i Kudus će tokom ljetnog prijelaznog roka pojačati Manchester United, slavni engleski klub koji se postepeno vraća na stare staze slave.

Erik Ten Haag je odlični posao kojeg radi u posljednje vrijeme okrunio osvajanjem (ne)bitnog Carabo kupa prije nekoliko dana i sigurno je da se tu ne želi zaustaviti.

Oglasi

Novac Manchester Unitedu nije problem, pokazali su to i u posljednjem prijelaznom roku kada je potrošen ogroman novac na dovođenje novih igrača, prije svih Casemira i Anthonyja.

Angažovanje Osimhena uopšte neće biti lagan posao. U Napoliju su uvijek bili tvrd pregovarač i bit će potrebno više od 100 miliona eura.

Nigerijac je sa 21 golom ove sezone nezaustavlji za protivničke odbrane, nalazi se u životnoj formi i transfer na Old Trafford za ovog 24-godišnjaka bio siguron predstavljao značajan iskora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ten Hag je već ranije dovodio igrače iz Ajaxa. Uradio je to sa Anthonyjem i Martinezom za čije je igračke kartone potrošeno više od 150 miliona eura.

Kopljanici neće popustiti ni pedalj te će za igrača iz Gane sigurno nastojati uzeti što je moguće više novca pogotovo jer iz ranijih iskustava znaju da je United "darežljiv" kada su u pitanju transferi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Uništiše fudbal ,samo troše a žale se na city i chelsea ..pozivaju se na neku istoriju koja je izlapila ko i onaj žvaljo ferguson
3 3
Ade1
@Mel_Glupson ime ti sve govori
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi