Ten Hag protiv Cityja posljednji put vodi Manchester United, počeli pregovori s kreatorom čuda
Kieran McKenna napravio je nevjerovatan posao s ekipom Ipswich Towna (Photo by Gareth Evans News Images)

Promjena na klupi Crvenih đavola?

Ten Hag protiv Cityja posljednji put vodi Manchester United, počeli pregovori s kreatorom čuda

Midhat Šljivak

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag vjerovatno će po posljednji put sjesti na klupu Manchester Uniteda u subotnjem finalu FA Kupa protiv Manchester Cityja. Rukovodstvo velikana s Old Trafforda spremno mu je uručiti otkaz, a već su počeli pregovori s čovjekom koji bi ga trebao zamijeniti.

Erik ten Hag je na Old Trafford stigao u ljeto 2022. godine kao velika nada navijača Manchester Uniteda. Nakon odličnih rezultata s Ajaxom u njemu su na Teatru snova vidjeli spas nakon godina poprilično katastrofalnih rezultata.

Međutim, sivilo Crvenih đavola nastavljeno je i pod njegovim vodstvom. Rijetko je njegov tim pružao vrhunske utakmice i čelni ljudi Manchester Uniteda spremni su da ga se riješe.

To bi se moglo desiti već nakon subotnjeg finala FA Kupa protiv gradskog rivala Manchester Cityja. Bez obzira na ishod očekuje se da će 54-godišnjem stručnjaku biti saopšteno kako više nije menadžer slavnog engleskog tima.

Mediji na Ostrvu navode kako su danas već započeli pregovore s njegovom potencijalnom zamjenom. To je kreator čuda s Ipswichom Kieran McKenna.

38-godišnji stručnjak uveo je Ipswich u Premiership. Preuzeo je klub dok je bio u Ligue One 2021. godine, a zatim su krenule sezone velikog uspjeha i ulaska u elitni rang.

Oglasi

Njegov rad privukao je mnoge. Chelsea je bacio oko na njega, no Manchester United je u velikoj prednosti jer je Kieran McKenna veliki navijač Crvenih đavola i već je godinama radio za klub s Old Trafforda.

McKenna je vodio U18 ekipu Uniteda u periodu od 2016. do 2018. godine, a zatim je imao ulogu pomoćnika Joseu Mourinhu i Oleu Gunnaru Solskjaeru.

Ipak, nije mogao čekati da ga se neko sjeti i da mu ponudi ulogu menadžera kluba. Odlučio je otići u Ipswich i napravio je istinsko čudo s ovim timom.

Pregovori s Unitedom su počeli. Nema dileme da će 38-godišnjeg biti veoma zainteresovan da preuzme tim kojeg voli i za kojeg navija.

Oglasi

"Čelnici Manchester Uniteda obavili su pregovore s predstavnicima Kierana McKenne i ponudit će mu posao u slučaju da odluče otpustiti Erika ten Haga nakon finala FA Kupa. Ovo će značiti da će Chelsea i Manchester United ići jedni protiv drugih u borbi za novog menadžera", tvrdi Sky Sports.

Vidjet ćemo ko će pobijediti u trci za potpis ovog 38-godišnjaka. Jasno je da United ima prednost, ali za razliku od Chelseaja koji je otpustio Mauricija Pochettina, Erik ten Hag je još stanovnik Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nizozemski stručnjak je u protekle dvije godine Crvene đavole vodio ukupno 113 puta. Ostvario je učinak od 65 pobjeda, 17 remija i 31 poraza.

U ovom periodu osvojen je jedan trofej (EFL Kup). United je igrao i finale FA Kupa prošle godine i to upravo protiv Manchester Cityja i poraženi su s 2:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1716396045
Cuj sivilo nastavljeno,debilu ETH je izborio cak 3 finala u dvije godine odkako je u klubu unatoc svim previranjima i problemima sa preplacenim razmazenim zvijezdama izborio je 3. Mjesto u prvoj godini imao najvise “clean sheetova” izbacio Barcu iz evropa lige,pobjeđivao sve “big 6” iz lige itd itd.Ove sezone je Man U igrao bez kompletne odbrane i vise od pola sezone bez klasicnog napadaca.Najveca greska bi bila ako njemu daju otkaz ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije