Ten Hag priznao da ga je Bayern kontaktirao: "Volim taj klub, ali ostajem u Ajaxu"

Ništa od povratka u Minhen

Ten Hag priznao da ga je Bayern kontaktirao: "Volim taj klub, ali ostajem u Ajaxu"

E. Čaušević

Ovih dana u centru pažnje sportske javnosti nalazi se minhenski Bayern koji traži novog trenera nakon što su uručili otkaz Niki Kovaču.

Hrvatski stručnjak se već neko vrijeme nalazio na klimavim nogama, a otkaz je dobio ovog vikenda nakon što je Bayern doživio sramotan poraz protiv Frankfurta koji ih je savladao sa 5:1.

U Bayernu su odmah reagovali i zahvalili se Kovaču na saradnji, te sada traže novog trenera. Kao što je to običaj s Bayernom se odmah počelo povezivati veliki broj trenera koji su trenutno bez posla, a prije svega to se misli na Josea Mourinha i Maxa Allegrija.

No, njemački Bild je objavio jučer da je prva želja Bayerna trener Ajaxa, Erik ten Hag. On je nekada vodio rezervni tim Bavaraca dok je Pep Guardiola bio u klubu, a rezultatima na klupi Ajaxa je sve oduševio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayernu su već kontaktirali holandskog stručnjaka, ali im je on jasno poručio da će doći u minhenski klubu samo na kraju sezone, te da to ne želi raditi u ovom trenutku ekipi Ajaxa i ostaviti ih na cjedilu

"Mogu potvrditi da ostajem u Ajaxu. Osjećam jaku konekciju s mojim timom i sa svima u klubu. Bayern je fantastičan klub i osjećao sam se jako ugodno i uživao sam dok sam radio tamo. Taj klub je i dalje u mom srcu, ali sada sam u Ajaxu. Ne sanjam o takvim stvarima i fokusiran sam na Ajax i to je samo važno", rekao je Ten Hag.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije