Ter Stegen je Barcelonin prioritet

Katalonci pokušavaju ubrzati stvari

Ter Stegen je Barcelonin prioritet

Marc Andre ter Stegen već punih šest godina stoji na golu Barcelone. Za sada nema konkretnih informacija koje bi išle u korist njegovog odlaska sa Nou Campa, ali se s vremena na vrijeme ipak pojave špekulacije o interesu drugih klubova za sjajnog Nijemca.

A Barcelona nikako ne želi ostati bez svoje jedinice. Ter Stegenov ugovor ističe na ljeto 2022. godine, a Barcelona ne želi rizikovati - želi što prije produžiti saradnju sa 28-godišnjim golmanom.

Mundo Deportivo čak tvrdi da je Barcelona produženje ugovora njemačkog golmana učinila prioritetom za naredni period.

Navodno na Nou Campu postoji optimizam da će Ter Stegen u predstojećih nekoliko sedmica i staviti potpis na produženje saradnje s katalonskim velikanom.

Posljednje produženje je Ter Stegen potpisao 2017. godine, a do pandemije koronavirusa se trajali pregovori da se to ponovo desi. Ipak, zbog finansijske nesigurnosti uzrokovane već pomenutom pandemijom, pregovori su "zakočili".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Barcelona je sada ubrzala napore i pregovore o novom Ter Stegenovom potpisu kako bi se što prije njegov odlazak prekrižio kao mogućnost.

Podsjetimo, ove sedmice su se pojavile špekulacije da Chelsea želi pokušati dovesti Ter Stegena i da je spreman u posao uključiti svog golmana, Kepu Arrizabalagu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi