Ter Stegen je briljantan, ali u Njemačkoj ne brani: Neuer je pokazao jučer zašto je to tako

Žestoka konkurencija za gol Elfa

Ter Stegen je briljantan, ali u Njemačkoj ne brani: Neuer je pokazao jučer zašto je to tako

A. Čaušević

Reprezentacija Njemačke ima najbolji golmanski tandem na svijetu, a i pored briljantnih partija u Barceloni Marc-Andre Ter Stegen ne uspjeva da s gola skine Manuela Neuera. 

Ter Stegen svojim odbranama iz kola u kolo donosi bodove Barceloni, međutim i Neuer je ove sezone u fantastičnoj formi, baš kao i prije pet do šest godina kada je bio najbolji na svijetu.

Čitanje igre i pravovremeno izlijetanje je možda i Neuerova najbolja karakteristika što je pokazao i jučerašnjem duelu protiv Koelna.

Iskusni golman je istrčao na duže od 30 metara nakon kako bi spriječio opasan napada domaćih. Uspio je izbiti loptu i spasiti svoj gol te tako podsjetio na svoje najbolje dane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Računajući sva takmičenja Neuer je ove sezone branio 32 puta, a na čak 11 mečeva uspio je sačuvati svoju mrežu te će kako stvari stoje i na Euru biti "jedinica" Elfa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
TerStegen je za njega profesor, drugo što ovaj brani u Bajernu koji kontrolise njemački savez. Pa da brani u engleskoj ne bi ga ni pozvali u reprezentaciju.
7 6
RZ88
Ter Stegen je trenutno najbolji golman. Ko misli drugacije nek prestane pratiti fudbal. Lik je zvijer.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi