Upaljeni alarmi u NS BiH: SIPA traži sporne ugovore, interesantno i zaposlenje Miličića
Zgrada NS BiH: Da li će neko odgovarati?

Da li je došlo do zloupotrebe ovlaštenja?

Upaljeni alarmi u NS BiH: SIPA traži sporne ugovore, interesantno i zaposlenje Miličića

S. Mlaćo
Da mnogo toga ne štima u NS BiH i nije neka novost.

Ako tome dodamo i razočaravajuće partije "A" nogometne reprezentacije, ogorčenost javnosti je još veća.

Uskoro se očekuje i sjednica Izvršnog odbora, trebalo bi se raspravljati i o statusu selektora "A" reprezentacije Ivayla Peteva koji se definitivno pokazao kao veliki promašaj vrha Saveza koji je sve učinio da Bugarin na kraju dođe na ovu poziciju, iako iza sebe ima veoma skromnu karijeru.

Nije se proslavio ni selektor kadetske reprezentacije Nermin Šabić, a promjena bi se mogla desiti i u juniorskoj reprezentaciji. 

Šta tek reći za selektora mlade reprezentacije Slobodana Starčevića koji već danima izbjegava pitanja o pozivima igrača koji su bez minutaže u klubovima ili sa tek malim brojem minutama, a u reprezentaciji koja sutra treba biti oslonac "A" selekcije redovno dobijaju pozive i čak bilježe velike minutaže na kvalifikacijskim utakmicama.

Čelnike Saveza sada brine i to što je državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) zatražila od njih dokumentaciju o nekoliko spornih ugovora koje je potpisala krovna kuća bh. nogoometa tokom prošle godine.

Oglasi

“Državna agencija za istrage i zaštitu od NS BiH traži dokumentaciju o zapošljavanju tri osobe u savezu - direktora marketinga i komunikacija Vase Mijovića, ekonoma muške U15 reprezentacije Rijada Prolića, te savjetnika predsjednika NS BiH Marka Miličića“, potvrđeno je za Klix.ba.

SIPA je posebno zainteresovana za dokumente o Miličiću, te od NS BiH traži i reference na osnovu kojih je izabran za savjetnika Vice Zeljkovića, izvještaje koje je pisao sam Miličić, te sve novčane uplate koje je Savez izvršio na njegov račun i objašnjenje na osnovu čega su određeni novčani iznosi za njegov intelektualni rad“, navodi se te dodaje da SIPA traži od NS BiH i listu osoba koje su putovale sa reprezentacijom BiH na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine, te u kojem su bile svojstvu.

SIPA je zatražila kompletnu dokumentaciju vezanu za gradnju terena sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu, Mostaru i Ilijašu. Odluku o tome donio je Komitet za hitnost, a ne Izvršni odbor, što je zanimljiva ovoj državnoj agenciji za istragu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nogometni Savez u roku od deset dana mora dostaviti svu potrebnu dokumentaciju.

Iz Saveza se nisu oglašavali na ovu temu, a očekuje se da bude veoma burno.

Top Komentari

Celtic
U ovoj državi su svi skoro lopovi, počevši od onoga na pijaci što prodaje paprike pa do ovih u foteljama, od 10 ljudi njih 9 nešto vara, krade, štima ili je u nekim mutnim vodama, štelama.
10 0
StarmoBregza
Sitne ribe, a zna se da od glave ide sav smrad. Dok se nećak laktaškog međeda ne uhapsi sve su ovo preseravanja
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti