Terim: Roma igra moderan nogomet, a Milan je obična ekipa

Turski selektor o italijanskim timovima

Terim: Roma igra moderan nogomet, a Milan je obična ekipa

E. Škorić

Selektor turske reprezentacije Fatih Terim u intervjuu za Gazzettu dello Sport govorio je o današnjim trenerima.

Popularni Imperator je bio pun hvale za trenutnog trenera Rome Luciana Spallettija, a dostakao se i Maxa Allegrija, Unaija Emeryja...

"Volim Spallettija, njegova Roma igra moderan nogomet i nadam se da će osvojiti Europa ligu. Možda Spalletti može da vodi Juventus, ali ja ga vidim kao selektora Italije", rekao je Terim, dodavši:

"Juve je bez premca u Italiji, može da igra 3-5-2, 4-3-3 ili 4-2-3-1, sasvim je svejedno. Volim Allegrija i obitelj Agnelli. Samo veliki klubovi mogu da imaju igrače poput Bonuccija".

Dotakao se Terim i Lige prvaka, a prokomentarisao je i težak poraz PSG-a na Nou Campu.

"U Ligi prvaka je druga priča. Volim Barceonu, a Unaiju Emeryju je karijera uništena nakon onih 6-1. To će ga pratiti svugdje. Bayern mi je drag, Real Madrid također. Igrači poput Ronalda i Ramosa igraju skoro sve utakmice, a od njih mladi igrači puno nauče", ističe Terim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Došlo je vrijeme da nešto kaže i o Milanu, ali tu je bio kratak: "Milan je normalna ekipa s jednim superatarom - Ginaluigijem Donnarummom. On je zastrašujuće dobar, s njim gol izgleda manji. On je već sada dobar kao Buffon, ko zna kakav će biti kasnije", istakao je selektor Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi