Teroristički napadi bi mogli imati velike posljedice na Euro

Oglasila se i UEFA

Teroristički napadi bi mogli imati velike posljedice na Euro

Terroristički napadi koji su se danas desili u Briselu mogli bi imati velike posljedice na organizaciju Eura u Francuskoj.

Potpredsjednik krovne evropske nogometne organizacije Giancarlo Abete poručuje da bi se Euro u Francuskoj mogao igrati bez prisustva gledatelja.

"Nakon današnjih događaja u Briselu, UEFA želi ponovno potvrditi svoje napore da su sigurnost i osiguranje u centru organizacijskih planova za Euro. Uvijek smo blisko surađivali sa relevantnim vlastima kako bi razvili najprikladniji mehanizam koji će garantirati siguran turnir. I sada su poduzete sve potrebne mjere kako bismo to ostvarili", rekao je Giancarlo Abete za Radio 24 i dodao:

"Euro 2016. je događaj koji se ne može niti otkazati niti odgoditi. Ali ne možemo isključiti opasnost, utakmice bi mogle biti igrane pred praznim tribinama".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sigurno da bi ovakav rasplet događaja mnogo uticao na kvalitet i zanimljivost Eura 2016, ali za nadati se da do toga neće doći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti