Terry: Koštale nas "male" utakmice

Defanzivac Chelsea o Premiershipu

Terry: Koštale nas "male" utakmice

Edmir Škorić

Posljednjih godina londonski Chelsea postao je snažan klub, no ove sezone su, unatoč dobrim igrama, završili tek na trećem mjestu Premiershipa.
Kapiten John Terry smatra da je to zbog loših igara kod kuće, te da ih je upravo to koštalo ove sezone.
Ove sezone klub iz Londona vodili su Avram Grant, Felipe Scolari, te na kraju Guus Hiddink. Najviše je, dakako, klubom upravljao brazilsku stručnjak, no Scolari nije imao rješenja za neke lagane utakmice, kada su npr. u Londonu gubili bodove od Evertona ili Fulhama.

Kapiten "plavih" John Terry misli kako je Guus Hiddink kasno sjeo na klupu Chelsea, te da nije imao vremena da napravi veliki podvig.
"U vrijeme, kada smo bili na vrhu i kada smo igrali dobro, previše bodova 'prosuli' smo kod kuće i to protiv 'manjih' ekipa", rekao je reprezentativac Engleske za britanski Daily Mail.

"Možete uvijek izgubiti utakmice protiv Uniteda, Arsenala ili Liverpoola, no ove poput Evertona kući i u gostima, te Fulhama, Hulla kući, nikako. Te utkamice su nas, zaista, koštale", dodao je Terry.

Od dolaska ruskog tajkuna, Romana Abramoviča, na čelo Chelsea, klub do sada nije završavao na trećem mjestu, uvijek bi bili iza "vragova", tako da je uz ispadanje u polufinalu Lige prvaka od Barcelone, ovakav rasplet veliko razočarenje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.