Terry očekuje pojačanja u januaru
John Terry i Frank Lampard su okosnica tima, ali treba još pojačanja

Premiership

Terry očekuje pojačanja u januaru

Kapiten Chelseja John Terry nada se kako će u januarskom prelaznom roku u svlačionicu njegovog tima stići neka nova lica. U intervjuu za The Sun Terry kaže da je to neminovno.

Prije nekoliko dana kazna koju je FIFA izrekla Chelseju ukinuta je. FIFA je bila kaznila Chelsea da dvije godine ne smije dovoditi nove igrače, ali je na kraju kazna ipak ukinuta, a ono što najviše brine Terriyja je veliki broj afričkih nogometaša koji će u januaru otići na Afrički Kup Nacija i neće ih biti u timu na mjesec dana.

"Odluka da se ukine suspenzija za dovođenje igrača je odlična, ali više me brine to što ćemo ostati bez Essiena, Drogbe, Kaloua i Mickela u januaru kada odu na afričko prvenstvo", kaže kapiten londonskog kluba.

Terry se nada kako će menadžer tima sa Stamford Baridgea Carlo Ancelotti uspijeti nagovoriti gazdu Romana Abramoviča da odriješi kesu i u januarskom prelaznom roku dovede neko zvučno pojačanje.

"Uvjeren sam da će menadžer imati uspješan razgovor s Romanom. Ne bih bio iznenađen da izađemo na tržište i kupimo nekog igrača već u januaru, jer ne znamo šta se može desiti u ljetnom prelaznom roku", rekao je John Terry.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.