Teška povreda Cokea u prvom nastupu za Schalke

Pauzirat će oko šest mjeseci

Teška povreda Cokea u prvom nastupu za Schalke

Nekadašnji fudbaler i kapiten Seville Coke doživio je veoma tešku povredu u prvom nastupu za novi klub.

Coke je krajem protekle sedmice potpisao ugovor sa Schalkeom i napustio Sevillu nakon pet veoma uspješnih godina u tom klubu.

Ipak, već u prvim minutama u novom klubu u prijateljskom meču protiv Bologne Coke je povrijedio križne ligamente koljena i očekuje ga veoma duga pauza.

Kako sada stvari sroje, pauzirat će vjerovatno oko šest mjeseci, koliko je i normalno za ovu veoma tešku povredu.

Izvršni direktor Schalkea Christian Heidel u šoku je nakon ovih informacija i poručuje da će klub pružiti maksimalnu podršku ovom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Šokirani smo. Naše misli su sa Cokeom, jer se on sjajno uklopio kod nas u samom startu. Mi ćemo mu pružiti svu moguću podršku dok se ne vrati na teren", rekao je Heidel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti