Test kvaliteta za igrače iz drugog plana za kraj neuspješnih kvalifikacija

BiH gostuje Lihtenštajnu

Test kvaliteta za igrače iz drugog plana za kraj neuspješnih kvalifikacija

A. Čaušević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sljedeće godine Bosna i Hercegovina će okončati gostujućom utakmicom protiv Lihtenštajna. 

Zmajevi su se u oktobru oprostili od direktnog plasmana na EURO pa će utakmica na Rheinpark stadionu biti svojevrsni test kvaliteta za igrače s manjom minutažom.

Robert Prosinečki je odmah nakon poraza od Italije najavio kako će priliku za igru dobiti fudbaleri koji do sada nisu igrali često te će biti testirani za utakmice baraža u martu.

"Igrat će svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića ostali igrači koji će nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Neće biti teško pronaći motiv sutra bez obzira na to što nismo uspjeli da se kvalifikujemo za EURO", rekao je Prosinečki na pressici uoči utakmice.

"Moramo ozbiljno shvatiti selekciju Lihtenštajna i biti skoncentrisani jer je to ekipa koja je osvajala bodove u ovim kvalifikacijama. Cilj nam je da pozitivnim rezultatom završimo kvalifikacije. Ovo je šansa za igrače koji su manje igrali da se pokažu, ali i da se spremimo za baraž."

Nakon poraza od Italije zbog povreda su otpali Miralem Pjanić, Luka Menalo, Zoran Kvržić i Sead Kolašinac, a poslije posljednjeg treninga Prosinečki je ostao i bez Jasmina Burića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U dosadašnjih pet međusobnih duela u zvaničnim utakmicama Zmajevi su ostvarili isto toliko pobjeda uz gol-razliku 25:2. Našoj selekciji će i večeras biti potrebna pobjeda inače će ova generacija bh. nacionalnog tima imati najmanji bodovni učinak otkako BiH igra kvalifikacije za Evropska prvenstva.

Utakmica počinje u 20:45. Odgovornost da dijele pravdu na ovom meču dobili su turske sudije. Za prvog arbitra je delegiran Halis Özkahya, a astirat će mu Kemal Yilmaz i Ceyhun Sesigüzel.

Top Komentari

Jasko cologne
Sve igračine neke a boje se Lichtechteina
2 0
Mica
degenekom dobar dast a savez zapalit
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti