Brojni bh. navijači na testiranju u Zenici prije odlaska na utakmicu

Besplatni atigenski testovi

Brojni bh. navijači na testiranju u Zenici prije odlaska na utakmicu

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija BiH večeras od 20:45 sati igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kazahstana.

Nakon velikog boda u Francuskoj, zatim pobjede nad Kuvajtom u prijateljskom meču, na redu je meč sa Kazahstanom. Zmajevi su veliki favoriti, ali morat će dobro zapeti ako žele na kraju ostvariti novu pobjedu i uključiti se u borbu za prva dva mjesta.

Kao što je svima poznato, na stadion Bilino polje može se ući s testom, a Nogometni savez BiH je organizovao besplatno antigensko testiranje.

Veliki broj bh. navijača koristi tu mogućnost, pa su se stvorili redovi na platou ispred zapadne tribine, zatim ispred šoping centra Džananović u Zenici i ispred hotela Internacional, na platou iza sjeverne tribine stadiona Bilino polje.

Organizovani su punktovi u još nekim bh. gradovima, kako bi se navijačima olakšao dolazak na samu utakmicu i ulazak na stadion.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ministarstvo zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, odnosno Krizni štab istog je također donio odluku da se zabrani unošenje rekvizita, uključujući i zastave na stadion, a to je pomoćnik ministarstva zdravstva BiH i član Kriznog štaba Goran Čerkez objasnio u razgovoru za Klix.ba.

"Sve što raspršuje virus jasno je da ne treba unositi na stadion. Ovo je respiratorna, a ne dermatološka bolest. Trube, pjevanje i zastave mogu djelovati ka povećanom izbacivanju virusa", rekao je Čerkez.

Top Komentari

user1597698961
Bravo gospodo,,koji mozete doci na tekmu,idite na meceve,ne dajte dusmanima da nam umrtve volju z agledanjem jedine nam drzave,to im je cilj da nas manje bude ali nedajte se
8 5
Harunvelez
Ja ne mogu vjerovati kome se gleda ovaj kriminal od repke. ??
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi