Foto: EPA

Derbi pripao Juventusu

Tevez majstorijom riješio torinski derbi

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u gradskom derbiju ekipu Torina s 1:0.

Stara dama je odlično otvorila meč. Andrea Pirlo i Paul Pogba su u početnih 10 minuta prijetili golu Torina, ali se rezultat nije mijenjao.

Igrao je Torino dosta hrabro protiv favoriziranog rivala, a u nekoliko navrata su ozbiljno ugrozili mrežu Gianluigija Buffona. Prvo je prijetio Jasmin Kurtić, a potom i El Kaddouri, no bez većih problema po Buffona.

Juventus je ipak u 30. minuti stigao do vodstva. Sjajan pogodak je postigao Carlos Tevez za prednost Juventusa od 1:0. 

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a i u nastavku su oba tima pružila jako dobru utakmicu. Prilike su se stvarale na obje strane, a ekipa Torina je bila više nego konkurentan rival. Stara dama je prepuštala Torinu da organizuje igru, dok su izabranici Antonija Contea priliku čekali iz kontranapada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je Torino pokušavao doći do boda, na kraju im to nije uspjelo. Juve je sačuvao do kraja prednost, te su i dalje uvjerljivo prvi na tabeli Serie A...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti