Tevez nije mogao ni sanjati gori debi u Kini

Ekipa ostala bez Lige šampiona

Tevez nije mogao ni sanjati gori debi u Kini

Argentinski napadač Carlos Tevez imao je katastrofalan debi za novi klub. 

Tevez je tokom januara mjeseca dres Boce Juniors zamijenio dresom kineske ekipe Shanghai Shenhua, ali njegov debi bio je veoma loš.

Kineska ekipa je poražena od Brisbane Roara u kvalifikacijama za grupnu fazu Azijske lige šampiona te se neće naći na tako veliko turniru što je sigurno veliki udarac na samom startu sezone.

Brisbane je imao sjajan start meča jer su poveli već nakon dvije minute kada je Brandon Borello postigao pogodak nakon asistencije Tommyja Oara. Stvari su postale još gore za kinesku ekipu kada je pred kraj prvog dijela meča kada su pomenuta dva fudbalera zamijenili uloge asistenta i strijelca te je bilo konačnih 2:0 za Brisbane.

Tevez je odigrao cijeli meč za domaću ekipu, ali im to nije pomoglo da izbjegnu poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi