Uzeo novac Kinezima i potom ih šokirao: Zna se zašto sam tu!

Carlos Tevez sasvim otvoreno

Uzeo novac Kinezima i potom ih šokirao: Zna se zašto sam tu!

Midhat Šljivak

Carlos Tevez nedavno je postao najplaćeniji fudbaler svijeta.

Iskusni argentinski napadač je prihvatio ponudu kineskog tima Shanghai Shenhua, koja mu plaća 38 miliona eura godišnje.

Tevez je u redove kineskog tima stigao iz argentinskog velikana Boce Juniors, a 32-godišnji fudbaler je otkrio i razloge svog dolaska u Kinu.

Tvrdi da u ovoj zemlji možeš igrati i sa jako malo fizičke spreme.

"Ne mogu nositi dres Boce ako nisam potpuno spreman fizički. Zaključio sam da nisam u svom maksimumu i zato sam prihvatio ponudu iz Kine. Osjećam da starim, ali Boca je moj jedini klub i mislim da ću se opet vratiti. Realno, 38 miliona se ne odbija", iskreno je rekao Tevez.

Ovaj legendarni fudbaler iza sebe ima izuzetno bogatu karijeru. Godinama je igrao u Evropi, a nastupao je za dvojac iz Manchestera, United i City, te za italijanskog velikana Juventus.

Potom se vratio u Bocu, ali zov kineskog novca ga nije ostavio ravnodušnim, pa je ponudu i prihvatio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi