Tevez se vraća u bivši klub
Foto:EPA

U Boci nemaju novca za njega

Tevez se vraća u bivši klub

S. Bošković

Carlos Tevez nalazi se blizu napuštanja Boca Juniorsa, nakon što je tu stigao prošle sezone i Juventusa.

Stara dama nije htjela prodati Teveza, no na kraju su pristali na šest miliona eura i da Vadala dođe na pozajmicu u Torino. 

Tevez je stigao na "Bombonjeru" koja ga je dočekala kao heroja. Od tad je postigao tri gola, te trenutačno vodi Bocu do titule prvaka. Njegov tim je prvi sa četiri boda više  od drugoplasiranog San Lorenza.

Međutim, van terena odnosi između Teveza i kluba nisu kao na terenu. Problem je u financijama. Boca nema dovoljno novca da plati Teveza, plate mu kasne i on bi se za par mjeseci trebao vratiti u bivši klub, Corinthians.

I u Corinthiansu Tevez je heroj. Razlika je što Brazilci imaju više novca od Argentinaca i mogu da pokriju njegovu platu. 

Interesantno je da Tevez Corinthians ne bi ništa koštao. Naime, Boca je brazilskom klubu dužan novac za Urugvajca Lodeiru koji je stigao na početku ove sezone.

Tevez je u Brazilu igrao 2005. godine. Okitio se titulom prvaka, i bio najbolji igrač prvenstva, prvi stranac kojem je to pošlo za nogom od 1976. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.